zondag 28 juli 2013

Restaurant Chocolat, stijlvol genieten op 't Sas Breda

Op zoek naar culinaire hoogstandjes deden we deze week, op een zomerse avond Restaurant Chocolat aan in Breda. Het restaurant is al jaren een begrip in het Bourgondische bijna buitenlands aandoende winkelomgeving van ’ t Sas, in het centrum van Breda. Het chocoladebruine interieur creëert een sfeer om van te proeven. Hier combineren de koks de Franse keuken met Oosterse invloeden.

De naam Chocolat doet natuurlijk menig dameshart direct smelten. “Chocolate symbolizes luxury, comfort, sensuality, gratification, and love.” En toevallig past dat natuurlijk bij de dinerprofessionals van ikhouvanluxe. We hadden maanden terug al eerder gekeken op de kaart; destijds konden de keuzes van de kok ons niet beroeren, maar kijkende naar de zomerse kaart van deze vanavond deed ons besluiten de gok te wagen. En dat bleek toch een voltreffer te zijn.

 
De entree met mooie foto’s en beelden geven direct een bepaalde sfeer weer, doorkijkend naar het prachtig erbij liggend terras. Het rieten meubilair, de mooi gedekte tafels en de sympathieke dames van de bediening zorgden ervoor dat we ons direct op ons gemak voelden. Laat het diner maar beginnen!

Voor de zoutjes en de komkommer in een yoghurt sausje als prestarter kreeg de kok onze handen niet op elkaar, maar de voorgerechten in de vorm van een mediterrane bruchetta en een voortreffelijke carpaccio met notensla, truffelolie, Parmezaan en ganzenleverkrullen smolten als engeltjes op onze tong. Aangevuld met een heerlijke Prosecco, gevolgd door een mooie Chardonnay en een Chileense Malbec genoten we van het spetterende water van de wandfontein.

Deze vleesliefhebbers kozen deze avond als hoofdgerecht voor een mooie Rib-eye met Parmezaan, rucola, ratte aardappel en tijm jus en een diamanthaas, runderhaas en runderstoof, bataatcrème en Hollandaise.

 
Als echte chocolade-liefhebber was de keuze uit de desserts niet exact wat we hadden gehoopt, aangezien alleen witte chocoladetaart tot de mogelijkheden behoorde. Echter de heerlijke koffie aangevuld met zelfgebakken koekjes vergoedden weer veel.

Het meubilair en aankleding binnen in het restaurant is best gewaagd met gekleurde wanden en in de champagnebar zijn deze volledig volzet met de heerlijke nectar van de goden – Moët champagne – ja, hier kunnen we ook wel wennen!

 
Met genoegen en een voldaan gevoel zegden we de gegoede burgers uit Breda gedag en verdwenen voor een lekkere cocktail weer naar buiten, de Bredase terrassen op.

Chocolat, zeker aan te raden voor een heerlijke (zomer)avond!

 
“All you need is love. But a little chocolat(e) now and then doesn't hurt.”

Geen opmerkingen:

Een reactie posten