zondag 9 juni 2013

Culinair genieten bij Restaurant ‘t Spuihuis

Gisteravond bezochten we op uitnodiging restaurant ‘t Spuihuis in Bergen op Zoom, gevestigd in een prachtig historisch pand uit de 15e eeuw. De bubbels stonden op het zonovergoten terras bij aankomst in de oude gedempte haven al op ons te wachten. Wat me direct opviel was de vriendelijkheid van de gastheer, en de ongedwongen aangename sfeer. De fraaie menukaart bood zowel voor vis- als vleesliefhebbers een ruime keuze en samen met onze tafelgenoten kozen we voor een viergangen menu. Een amuse van het huis met tonijn en een vleugje limoen, was het begin om de culinaire avond lekker fris mee in te luiden. Daarna een prachtig bord creuses. Creuses zijn iets grilliger van vorm dan de platte oester en heeft een diepe schelp. Deze oester is erg sterk en het duurt ongeveer twee jaar voor dat deze oester klaar is voor consumptie.


Witte goud
Als tweede gang volgde er een verse soep van asperges met ham, ik was erg blij dat ze deze nog serveren in juni, I just love them! Ze zijn niet alleen lekker, maar ook nog eens heel gezond. Daarbij, de finishing touch van het opdienen aan tafel geeft net dat beetje extra.
 
 
Het hoofdgerecht, het summum van de avond, sidderde nog na bij het serveren. Een fantastisch gegrilde tournedos, mooi medium en vol van smaak. Werkelijk een subliem stukje vlees. Als afsluiter namen we een kaasplateau met oude kazen van de Halsterse kaasshop vergezeld met een Noé. Noé is een diep donkerbruine, bijna zwarte wijn met de warme gloed van mahonie. Hij geurt naar rozijnen en gedroogde vijgen. In de zoete smaak zijn aroma's van noten, karamel en gedroogde zuidvruchten te ontdekken. De afdronk is pittig, vol en fluweelzacht.
 
 
Bij de koffie stonden nog diverse lekkernijen voor ons klaar, waaronder heerlijk macarons. Kortom, het ontbrak ons werkelijk aan niets. Een fantastische avond, met zeer goed gezelschap en zeker voor herhaling vatbaar.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten