zondag 7 juli 2013

Valencia, Spaanse glorie vol cultuur

Na ons heerlijke etentje bij het Spuihuis met vrienden werden we uitgenodigd om een bezoekje te brengen in Jávea waar onze tafelgenoten een luxe villa tot hun beschikking hadden! Het leek ons de ideale gelegenheid om te combineren met ons gewenst bezoek aan de wereldstad Valencia.

  
Valencia is een fantastische stad met een prachtig centrum en een oude rivierbedding, omgetoverd tot een groen stadspark vol kleurige bloemen, dat uitmondt in een cultureel hoogstandje dat zijn weerga niet kent.
 
 
Prachtige witte architectonische kunstzinnige gebouwen, waaronder het operahuis van architect Santiago Calatrava. www.lesarts.com
Het oude centrum van Valencia staat vol prachtige kerken, musea en authentieke Spaanse gebouwen. De verschillende stadspleinen bieden ruimte aan heerlijke tapasrestaurants, loungebarretjes en terrasjes waar je heerlijk kunt genieten van goede wijnen, heerlijke clubsandwiches, gegrild vlees en weelderig bereide paellaschalen, waarbij je je vingers kunt aflikken. Dit alles voorzien van een lekker glaasje Cava, ons persoonlijke favoriet.
 
Van het stadse reden we naar Xabia, nabij het stadje Jávea. Onze vrienden ontvingen ons zeer gastvrij in hun villa boven op de berg die uitkeek op de fantastische baai van Granadella. Na een heerlijk verfrissend aperitiefje genoten we van de zon, mooie Spaanse wijnen en het exclusieve zwembad.  Na een heerlijke douche daalden we voor het avondeten af naar Javea, en genoten daar van een smaakvolle maaltijd. Voldaan van het eten en terug in onze spaanse casa genoten we nog van een prachtige, oogverblindend mooie zonsondergang.

Uitgerust verlieten we de villa en maakten een tussenstop in Oliva, ogenschijnlijk een nietszeggend historisch Spaans stadje tussen Jávea en Valencia waar traditionele Spaanse huishoudens afgewisseld worden met luxe hotels. Het prachtige witte, brede zandstrand maakte deze stop onvergetelijk.
Terug in Valencia vonden we een luxe, maar zeer betaalbaar hotel, waar we genoten van een spa met sauna, wisselbaden, Turks stoombad en tot slot kregen we een moddermassage. Dit zorgde voor een ontspannen verblijf. Om de laatste avonden in stijl door te brengen, brachten we een bezoekje aan kapper Toni & Guy voor een luxe behandeling. Tot slot genoten we aan het strand van de zonsondergang van Valencia en nipten van onze Moët Chandon in Destino56.


 Valencia, zowel stad en provincie is een echte aanrader voor mensen die cultuur willen afwisselen met lekker eten, drinken, zon, zee en strand. Kortom; Leuk, Lekker en Luxe!


 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten