dinsdag 6 augustus 2013

Exclusieve golfbaan direct aan de overweldigende kust in Normandië, Etretat

Wat is er leuker dan een heerlijk weekendje weg in het authentieke Normandië in La douce France?? Genieten van typische Franse bistro’s, mooie wijnen, pittoreske dorpjes zoals het kunstzinnige Honfleur, het mondaine Deauville en het bijzondere Etretat met haar werkelijk prachtige kustlijn. Laat er nu ook net op die indrukwekkende krijtrotsen 1 van de mooiste golfbanen van Europa liggen!

Het was eventjes zoeken in de bergweggetjes van Etretat, maar de lange oprijlaan via de entree van het naastgelegen hotel Dormy House gaf ons al een goede eerste indruk. Boven aangekomen na een steile klim met onze auto arriveerden we bij het clubhuis van Golf d'Etretat. Typisch Frans was het ontbreken van luxe sanitair voorzieningen voor ons dames, maar het uitzicht over het stadje, de zee en de werkelijk sublieme golfbaan vergoedden dit al direct. Wat een prachtige baan met subliem kort gemaaide greens als biljartlakens, gelegen op weelderige rotsen en met diverse flinke hoogteverschillen, maar vooral….wát een adembenemend uitzicht!! Hier is het niet echt mogelijk je gedachten te houden bij het golfen, want iedere hole had wel weer een andere natuurlijk verrassing in petto.

Gelukkig zijn er goede golfcarts te huur, want met de heuvels en hoogteverschillen in de baan zouden we anders nog zeker 2 dagen herstel nodig hebben.. ;)

Een drankje tussendoor en een matige tosti zijn prima te nuttigen in het clubhuis, maar verwacht hier geen luxe lunch of diner. Beter is hiervoor te reserveren in het nabijgelegen restaurant van hotel Dormy House.
 
Impressie Golf D'Etretat:

 
Een luxe dagje golfen in Etretat, een onvergetelijke ervaring voor echte golfliefhebbers!

 

 

 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten