donderdag 18 juli 2013

‘Een onvergetelijke golfervaring op golfdroom The Dutch’

Welke golfliefhebber heeft er nooit van gehoord?
Het gerenommeerde golfpark The Dutch, vlakbij Gorinchem, waar je alleen op exclusieve uitnodiging welkom bent. The Dutch is een golfbaan op International Championship niveau die is ontworpen door architect en golfer Colin Montgomerie. De baan is aangelegd en onderhouden volgens de hoogste Europese normen. Ikhouvanluxe kreeg de unieke ervaring om deze bijzondere baan van dichtbij te ervaren. De dag voor afreizen naar de Dutch hoorde ik termen als Valet Parking en whiskey & sigarenkamer. Dit wekte mijn nieuwsgierigheid des te meer. 

 
Vanaf de entree, een prachtige poort, krijg je inderdaad een unieke ervaring van pure klasse. Zeer vriendelijk personeel, Valet parking waarbij zelfs je golftas voor je wordt uitgeladen en voor je klaargezet op de eerste teebox. Onze gastheer Mr. Helsby, een aardige Schot met handicap nul en medeoprichter van The Dutch, stond ons al op te wachten met een heerlijke cappuccino. Hij vertelde ons over de historie van de baan en over de 40.000 vrachtwagens die 6 jaar geleden 2 jaar lang zijn aangevoerd, over de golfpro’s die hun ervaring hebben samengebald om de mooiste baan van Nederland te creëren en over de juiste samenstelling van de grond die door 21 greenkeepers dag en nacht met de grootst mogelijke zorg wordt onderhouden.
 

The Dutch is echt voor exclusieve members only. Grote corporate bedrijven weten elkaar hier te vinden en stellen juist de exclusiviteit en beleving op waarde. The Clan, het netwerk van The Dutch is uitgegroeid tot een van de beste en aller hechtste business netwerken in Nederland dat bestaat uit golfende ondernemers en directieleden. Introducees worden uitermate goed gescreend, het is niet de bedoeling dat je je speelrecht zomaar even aan je zwager overdoet voor een golfdagje. Vanaf de kleedkamer, die lijkt op een oude herenclub met fauteuils, douches, heerlijk zachte handdoeken en authentieke lockers geven de entree de jeu aan het geheel. Zelfs je schoenen worden netjes gepoetst, zodat je tip-top de baan op kunt. De beleving zet zich tevens door in het restaurant waar een sterkok de gasten dagelijks verrast met diverse lekkernijen.
 
 
Het uitzicht is werkelijk adembenemend en de baan zelf is als het ware een biljartlaken, hier en daar wat bemoeilijkt door allerlei heuvels, waterpartijen en obstakels., maar op geen pitchmarks te betrappen. Aan de rand van de green is er volop gelegenheid om te genieten van een verfrissend appeltje of lekker drankje om de dorst te lessen.

Na de 18 holes gaf Mr. Helsby ons een rondleiding door het clubhuis ‘Home of the Clan’s' en zagen we de exclusieve whiskey- & sigarenkamer, de meest bezochte kamer van het pand. Verder is er veel ruimte om te vergaderen of recepties te laten verzorgen – alles alleen en exclusief voor leden.

Onze golfdag bij The Dutch, eindigde met een gereed staande auto, gepoetste golfkar en een aardige jongeman die je vriendelijk uitzwaait.
 

Wat een ervaring, werkelijk een ware golfdroom!
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten