donderdag 26 september 2013

Ron Gastrobar, een klein stukje buitenland in Amsterdam

Oud Zuid, dinsdagavond in September. Op uitnodiging van Ron Blaauw parkeren wij onze bolide voor de deur van Ron’s Gastrobar. Hartelijk worden wij ontvangen en krijgen een heerlijk aperitiefje aangeboden. Enigszins onder de indruk van het interieur, de grote trendy bar met veel wijnen en champagnes erboven, wat me doet denken aan invloeden van New York, installeren wij ons aan de bar. Ook de jetset van St. Tropez zou hier niet misstaan.


Op de bar zelf is een complete oesterbar ingericht. Oesters waarvan de Zeeuwse platte ook op de menukaart blijken te staan. Ook valt mijn oog op Ron’s vleeskast, een vitrine met hierin de mooiste stukken vlees gepresenteerd. Het Spaanse gevoel komt hierdoor zelfs ook nog even naar boven.


Ron Blaauw, de bekende chefkok uit Amsterdam heeft het met de Gastrobar op een geheel andere boeg gegooid; informeel, gezelligheid en jeu de vivre voeren nu de boventoon. Uiteraard dit alles zonder aan kwaliteit in te boeten. Zijn sterren heeft hij dan misschien wel ingeleverd, maar culinair gezien doet hij niets onder het niveau waar hij vandaan komt. Hij vertelt ons wel, dat hij juist dat van het formele, het stijve opzitten af wilde. Uit het keurslijf wilde stappen. Hij wil de mensen een vrij en vakantieachtig gevoel geven. Dure wijnen zijn betaalbaar geworden, gerechten zijn gerechtjes geworden en beide dus beter te behappen. Heb je de hele avond de tijd, dan neem je het er van, ben je voor zaken bij Ron’s Gastrobar en wil je er  geen avondvullend programma van maken, dan volstaat een enkel gerecht ook in plaats van traditionele amuses, een 6 gangen diner en aansluitend de welbekende friandisetrolley. Geen van dat alles meer, maar met de tijd meegaan dus..


Op het menu staan gerechtjes variërend van 15 tot 20 euro. Het is aan ons gasten zelf te bepalen hoeveel wij er op willen en op kunnen. We krijgen als eerste een zakje met heerlijk brood en hierbij heerlijke huisgemaakte gekarameliseerde boter geserveerd. En dan…dan is het lastig kiezen van de kaart…

Om mee te beginnen wordt er gekozen voor de oesters en een prachtige kropsla met de sublieme kruiden van Edwin Florès, de ‘forest hunter’.  Beide gerechtjes stellen ons zeker niet teleur en smaken heerlijk. Wat je allemaal wel niet van een kropsla kunt bereiden! Super lekker en ook de crispy chicken touch erbij maakt het helemaal af. Bovendien wordt het geheel ook nog eens enorm kleurrijk gepresenteerd.


Een lekker frisse wijn verder kiezen we voor de King crab en de Wagyuburger met eigen huisgemaakte frietjes. Frietjes zoals je ze werkelijk nergens anders proeft! De burger is van puur rundvlees en zeer vol en goed van smaak. Ook bestelden we longhaas met patatas Bravas, en al was het ietwat lastig om de patatas bravas te ontdekken…de smaak was verreweg uitstekend!

Wij hebben heerlijk gegeten in Ron’s Gastrobar en vinden Ron een sympathieke gastheer, die alleen het allerbeste wil voor zijn gasten. Het is zeker de moeite waard om eens een bezoek te brengen aan zijn eigentijds nieuw restaurant en te genieten van de luxe die je hier ervaart, zonder overdreven poeha!

www.rongastrobar.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten