woensdag 9 oktober 2013

Parkheuvel, pure beleving in Rotterdam

Op een mooie herfstachtige dinsdagavond gaan wij op bezoek bij Restaurant Parkheuvel. Parkheuvel ligt, zoals de naam doet vermoeden, op een heuveltje in het park in Rotterdam, niet ver van de Euromast en pal aan de Maas.

Het restaurant staat in Rotterdam en omstreken ruimschoots bekend, mede dankzij de bewezen en unieke restaurantervaring op twee-sterren-niveau.

Als we aankomen in het restaurant zijn we een van de eersten, en voelen ons direct welkom. Deze avond zijn wij niet superchique gekleed en ondanks dat we vrezen voor een hautaine en stijve sfeer, welke vaak helaas nog vaak gepaard gaat met een sterren restaurant, worden we ontzettend hartelijk ontvangen en zijn de gastheren uitermate vriendelijk op een niet-geforceerde manier. Ze weten ons zelfs direct door wat subtiele grapjes op ons gemak te stellen. Het valt tevens meteen op, Ze zorgen ervoor dat ondanks dat op dit moment het restaurant nog niet vol is, de sfeer gezellig, intiem en sereen is.
 
 

En dan gaat het snel..
We eten niet van de kaart, dus het is een verrassing voor ons! Onze tafel wordt opgevrolijkt met heerlijke kleine hapjes. We krijgen een mini cannelloni met een krokant korstje van sesamzaadjes en een vulling van zachte piccalilly, een miniatuur cornetto met Quinoa, een krokant balletje met een mousse van zwezerik en nog meer lekkers, waarvan we natuurlijk niet alles gaan verklappen! Maar het is een heerlijk begin.

Onze sommelier van de avond, vertelt enthousiast over de eerste wijn, die geschonken gaat worden. Het wordt een witte droge bordeaux. Aansluitend krijgen wij onze amuse gepresenteerd. Een mousse van Bloemkool op een bedje van couscous met snippers van olijf. Een werkelijk zacht, puur en fantastische smaakbeleving. Hier mag je me echt 's nachts echt voor wakker maken!

Inmiddels wordt het wat drukker in het restaurant en wordt de sfeer door het geroezemoes nog losser. Wij zitten heerlijk op ons gemak. Als voorgerecht krijgt de één een prachtige tartaar van Iers rund en de ander een fris kleurrijk mozaïek van diverse heerlijkheden, waaronder mozzarella. Bij dit voorgerecht krijgen we een andere witte wijn, een Riesling. Een frisse, lichte wijn, die uitstekend pas bij dit lichte voorgerecht. De wijn is fris van smaak, vluchtig en vervliegt in de mond weer direct. Een uitstekende combinatie.

Het hoofdgerecht is een gangbare eend, met een puree van knolselderij, vergezeld met mooie een rode wijn. Onze sommelier, een lopende encyclopedie op gebied van wijn,  vertelt ons dat deze wijn uit een subliem wijnjaar komt. Te weten 2009, een jaar met veel zon en een mooie Indian Summer. Hierdoor heeft de druif goed kunnen rijpen, komt de tannine goed tot zijn recht en zijn de natuurlijke suikers bewaard gebleven. Ook voor vegetariërs hebben ze een mooi gerecht weten te maken. Een mooie mix van seizoensgroente met Parmezaan gnocchi en een jus van paddenstoelen.

 
Afsluitend en als klap op de vuurpijl werden we verrast door een overheerlijk dessert. Dit moet je maar gewoon zelf gaan proeven! Als afsluiter kregen we verse thee met overheerlijke bonbons met gouden glans….zeg eens, wat wil een mens nog meer?
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten