zondag 20 oktober 2013

Duurste fles wijn ter wereld te koop in Dubai

Le Clos, de exclusieve wijnhandelaar gevestigd met een drietal winkels op Dubai International Airport verkoopt 's werelds duurste fles rode wijn ooit: de limited edition ‘Balthazar’ (12 L) van Chateau Margaux 2009. In Le Clos ' flagship store’ is deze wijn met een waarde van van $ 195.000 (ruim 142.000 euro) te bezichtigen en voor de welgestelde mensen onder ons, ook aan te schaffen. Eenmaal gekocht zal de eigenaar van deze wijn gaan genieten van een (on-)betaalbare ervaring en wordt eersteklas gevlogen eerste klas naar Frankrijk (De beroemde wijngaarden van Château Margaux ligt op de top van een van de diepste grind afzettingen in de Medoc gebied van Bordeaux ) om te genieten van een privérondleiding van de kelders en wijngaarden georganiseerd door Paul Pontallier, Chief Wijnmaker en Managing Director van Chateau Margaux. Vervolgens gaat u luxe dineren in het kasteel.
 
De geschiedenis van Château Margaux gaat meer dan 400 jaar terug. De wijngaard werd destijds opgericht en produceert de grootste wijnen ter wereld. Het Château Margaux 2009 is ongetwijfeld het resultaat van één van de beste wijnjaren sinds de familie Mentzelopoulos het eigendom overnam in 1977. Wijnen van dit jaar van deze chateau zijn wijnen met een  prachtige concentratie, finesse, evenwicht en frisheid. Waarvan de Balthazer, Château Margaux de 2009 vintage één van de mooiste wijnen is die ze ooit hebben geproduceerd. 
Er zijn slechts zes Balthazars geproduceerd, waarvan er drie exclusief verkrijgbaar via Le Clos. De 12 liter Balthazar is gehuisvest in een indrukwekkend eiken doos en getogen op stalen poten. Deze symboliseren de vaten waar de wijn rust in de kelders van Château Margaux. Prachtig gegraveerd in goud door ambachtslieden wordt het uiterlijk van de Balthazar enkel nog verduisterd door de kwaliteit van de wijn zelf. 

 
Ik hou van luxe
zal binnenkort ook zelf zeer mooie wijnen gaan aanbieden via haar webshop. Weliswaar niet van deze prijsklasse, maar zeer zeker de moeite waard!
Hou ons in de gaten!!

















 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten