De naam Chocolat doet natuurlijk menig dameshart direct smelten. “Chocolate symbolizes luxury, comfort, sensuality, gratification, and love.” En toevallig past dat natuurlijk bij de dinerprofessionals van ikhouvanluxe. We hadden maanden terug al eerder gekeken op de kaart; destijds konden de keuzes van de kok ons niet beroeren, maar kijkende naar de zomerse kaart van deze vanavond deed ons besluiten de gok te wagen. En dat bleek toch een voltreffer te zijn.
Voor de zoutjes en de komkommer in een yoghurt sausje als prestarter kreeg de kok onze handen niet op elkaar, maar de voorgerechten in de vorm van een mediterrane bruchetta en een voortreffelijke carpaccio met notensla, truffelolie, Parmezaan en ganzenleverkrullen smolten als engeltjes op onze tong. Aangevuld met een heerlijke Prosecco, gevolgd door een mooie Chardonnay en een Chileense Malbec genoten we van het spetterende water van de wandfontein.
Deze vleesliefhebbers kozen deze avond als hoofdgerecht voor een mooie Rib-eye met Parmezaan, rucola, ratte aardappel en tijm jus en een diamanthaas, runderhaas en runderstoof, bataatcrème en Hollandaise.
Het meubilair en aankleding binnen in het restaurant is best gewaagd met gekleurde wanden en in de champagnebar zijn deze volledig volzet met de heerlijke nectar van de goden – Moët champagne – ja, hier kunnen we ook wel wennen!
Chocolat, zeker aan te raden voor een heerlijke (zomer)avond!
“All you need is love. But a little chocolat(e) now and then doesn't hurt.”
Geen opmerkingen:
Een reactie posten